greek english Russian français deutsch italiano
Paros Mediterranean Greece Aegean Holidays Vacation
sitemap Αρχική Η Εταιρεία Επικοινωνία
Αρχική σελίδα » Η περιοχή των κατοικιών

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ERGOKAT SML AE

Η ΝΟΤΙΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΑΡΟΣΣε απόσταση 3-5 χιλιομέτρων από τις κατοικίες βρίσκεται το γραφικό Πίσω Λιβάδι, λιμανάκι με ψαροκάικα, αλλά και μαρίνα για ιστιοπλοϊκά και ψαροταβέρνες με πάντα φρέσκο ψάρι.

Επίσης σε ίση απόσταση η Μάρπησσα, ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού. Σπίτια ανεπανάληπτης αρχιτεκτονικής, πλακοστρωμένα ασβεστωμένα δρομάκια, μικρές πλατείες, μύλοι. Αξιοσημείωτο έθιμο και γεγονός μοναδικό στην Ελλάδα είναι η αναπαράσταση των Παθών του Χριστού την Μ.Παρασκευή, που γίνεται εδώ στη Μάρπησσα με τη συμμετοχή των παιδιών της περιοχής. Το Πάσχα εδώ είναι μια εμπειρία αξέχαστη.

Ο οικισμός του καταπράσινου Δρυού με τις στέρνες και την σκιερή, ήσυχη παραλία του με τα περίφημα βότσαλα και τα πρασινογάλαζα νερά. Εδώ σώζεται τμήμα αρχαίων νεώσοικων. Πρόκειται για ορύγματα στον συμπαγή βράχο, όπου έσυραν για φύλαξη τα σκάφη.

Για όσους αγαπούν το περπάτημα υπάρχουν καταπληκτικά μονοπάτια για πεζοπορία με ευχάριστες διαδρομές ανάμεσα σε μικρούς αμπελώνες και ελαιώνες και τα αρώματα της ρίγανης, του θυμαριού και της φασκομηλιάς.

Εξορμήσεις στα κοντινά υπέροχα μοναστήρια με τη μοναδική θέα, του Αγίου Αντωνίου στο λόφο Κεφάλου, με το ξυλόγλυπτο τέμπλο και τη λάϊκη εικονογράφηση και του Αγίου Γεωργίου αναπαλαιωμένου πρόσφατα, με κυπαρίσια, πηγή νερού, μια μοναδική σπηλιά κοντά και ένα ανεξερεύνητο σπήλαιο λίγο μακρύτερα, αυτό των Δαιμόνων. Στη περιοχή και η πηγή του Αυκουλακίου, το ωραιότερο νερό της Πάρου, μέσα σε κυπαρίσια και πικροδάφνες κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Αρσενίου, μια αξέχαστη εκδρομή. Ακόμη η Βυζαντινή οδός που ενώνει τις Λεύκες με τον Πρόδρομο, προσφέρει μια ευχάριστη και άνετη διαδρομή διάρκειας μιάμισης περίπου ώρας.

Εκδρομές με αυτοκίνητο ή mountain bike από καλό δίκτυο αγροτικών δρόμων, επιτρέπουν να διασχίσει κανείς υπέροχες τοποθεσίες και να ανακαλύψει την ενδοχώρα του νησιού, μακριά από τουριστικά θέρετρα, παραλίες μαγευτικές, μέρη με μοναδική θέα.

Εναλλακτικά μπορεί να ασχοληθεί κάποιος με την ιππασία σε Κέντρο ιππασίας κοντά στη Νάουσα, που διοργανώνει περιπάτους με άλογα.

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Νοτιανατολική Πάρος διαθέτει τις περισσότερες και τις πιο εντυπωσιακές παραλίες, που μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις.

Κολύμπι στη παραλία της Χρυσής Ακτής με τα κρυστάλινα καθαρά νερά. To windsurfing είναι ιδιαίτερα διάσημο στη Πάρο και ειδικά στη Χρυσή Ακτή. Στη παραλία της Χρυσής Ακτής νοικιάζεται εξοπλισμός και παραδίδονται μαθήματα windsurf. Επίσης προσφέρεται kitesurfing, θαλάσσιο σκι, tubes, καταδύσεις, ιστιοπλοϊα, beach volley.Η διπλανή παραλία της Νέας Χρυσής Ακτής έχει επιλεγεί ως χώρος διεξαγωγής αγώνων του παγκόσμιου πρωταθλήματος από την P.W.A (Επαγγελματικός Οργανισμός Ιστιοσανίδας). Μάλιστα εδώ προπονούνται Ολυμπιονίκες του αθλήματος.

Πολύ κοντά η ήρεμη  παραλία της Μεσάδας, αλλά και η ζωηρή Πούντα με τα περίφημα Beach Bar ιδιαίτερα αγαπητή από τους νέους, ο Λογαράς για κολύμπι και φαγητό, ο Καλόγερος με τα υπέροχα χρώματα των βράχων του και τον άφθονο άργιλο που προσφέρεται για φυσικό SPA. Αλλά και το Μπουτάρη, ο Δρυός, το Πυργάκι, ο Λωλαντώνης, τα Γλυφά, η Τρυπητή παραλίες που ικανοποιούν κάθε προτίμηση και ηλικία.

Ήρεμες αμμουδιές, με παραθαλάσσια ταβερνάκια με φρέσκο ψάρι και ντόπιο κρασί, παραλίες για windsurf, για διασκέδαση, μουσική και χορό αλλά και άλλες για απόλυτη ηρεμία μακριά από το πλήθος.